Ecotoerisme, wat is het precies ?
Home » Ecotoerisme Afrika

Ecotoerisme Afrika


Voor een aanbod van vakantiehuizen klikt u op de volgende link: vakantiehuis huren


Op deze pagina kunt u een overzicht vinden van een aantal projecten op het gebied van ecotoerisme op het continent Afrika.


Namibië

Het Kaokoveld in de noordelijke regio van Namibie en staat bekend als een van de laatste echt desolate gebieden van het Zuidelijk Afrika. Het is ook de streek waar het Himba-volk leeft. In de plaats Purros is door de plaatselijke bevolking samen met een ngo uit Windhoek een  duurzaam ecotoerisme project opgezet. Hier wordt een duurzame vorm van toerisme ontwikkelt de komende jaren. Het is de insteek dat de natuur en lokale bevolking hier de vruchten van gaan plukken. Als u in Namibië op vakantie gaat is het een aanrader om deze regio te bezoeken.

Voor meer informatie kunt u naar de volgende website gaan: http://www.nacobta.com.naLesotho

Als u in Zuid-Afrika bent en u heeft de tijd. Dan is het aandoen van het Lesotho een echte aanrader. Dit land wordt geheel omsloten door Zuid-Afrika en de tijd lijkt hier nog echt stil te staan. Gas, water, electra kent men er niet. De was wordt vaak nog in de rivier gedaan, men brouwt zijn eigen bier, enzovoort. In Lesothe ligt de Malealea Lodge deze bevindt zich op een hoogvlakte in Zuid Lesotho in de plaatsMalealea. De bewoners hebben een ecotoerisme project opgezet en zijn betrokken mensen die de hele dorpsbevolking ook graag willen en ook proberen te betrekken in coöperatieven via de Malealea Development Trust (onderwijs, organisatie lokale gidsen,..). De omgeving is prachtig om te wandelen en ponytochten te maken. Nogmaals komt als u in de buurt van Lesotho bent, ga er dan niet omheen maar doe dit prachtige land voor enkele dagen aan.

http://www.malealea.co.ls